Waarom zijn fruit en groente zo belangrijk voor ons lichaam en biochemie? Waarom is fruit het meest voedingsrijke voedselbron voor ons lichaam? Het antwoord op deze vragen zijn als het goed is (deels) beantwoord. Ik zal deze nog wat verder toelichten. Fruit suikers zijn simpele suikers, ze zijn dus direct door het lichaam te gebruiken. Er is dus geen insuline (van de alvleesklier) nodig om de cellen te bereiken en te voeden. Daarbij vergt het ook weinig lichaamsenergie om deze te metaboliseren. Fruit heeft veel elektrolyten, ze zitten vol met flavonoïden (kleur en smaak), mineralen, vitaminen, ze hebben een onttrekkende functie, ze zijn schoonmakend, hydraterend, voedend, voedzaam en brengen elektromagnetische energie ons lichaam binnen. Het verhoogt en versterkt onze mentale, emotionele en fysieke lichaam. Het laat ons bewustzijn op een hogere frequentie vibreren. Het brengt vitaliteit, levendigheid, blijdschap extase en liefde. U voelt dit alleen door het te ervaren. Dit is een mooie uitdaging voor u. Zo komt u er achter of dit allemaal werkelijkheid is of niet.

De meeste mensen, wanneer ze deze uitdaging aangaan, eten aan het begin veel groente. Dit is een normaal proces. Groente is goed voor de opbouw van spiermassa en botten. Groente houdt een persoon langer vol en verzadigd, dit komt vanwege de hoeveelheid vezels en de hogere proteïne gehalte. Het verteringsproces vergt meer energie van het lichaam dan fruit (simpele suikers). Aan het begin van deze uitdaging is het helemaal goed om veel groente te eten. Naarmate u went aan de groente zal men de volgende stap kunnen zetten naar een hogere energetische levensvorm, namelijk fruit. Hoewel groente erg goed is voor het begin van de schoonmaak en detox, komt er een tijd dat u een fictieve plafond bereikt. Dat komt vanwege de lage elektromagnetische lading van groente ten opzichte van fruit. Groente heeft simpelweg niet genoeg voedingsstoffen en vochtinhoud het lichaam te hydrateren en te voeden. Fruit daarentegen heeft het hoogst mogelijke elektromagnetische lading en het meest hydraterende vocht van alle voedsel op aarde. De elektriciteit (aanzetten van organen, nieren en klieren) en het magnetisme (onttrekken van gifstoffen en metalen) van fruit is erg hoog. Fruit geeft een jumpstart aan ons centrale zenuwstelsel en brein. Ik meen dat fruit, voor de mens, een belangrijke taak moet vervullen hier op aarde.

Misschien vraagt u zich af hoe de elektromagnetische lading van fruit en groente gemeten wordt. De elektromagnetische lading van fruit en groente wordt gemeten aan de hand van Ångströms (om het simpel te houden gebruiken we angstroms). Elektromagnetische energie wordt in angstroms units gewaardeerd. Hoe hoger de hoeveelheid angstroms, hoe meer energie er in het product zit. De wetenschap en technologie gebruikt angstroms vaak om de grootte van een atoom, molecule, microscopische biologische structuur en de lengte van chemische bindingen te uiten. In ons geval fruit en groente.

Energie is de nummer een factor om leven te laten bestaan. Al het leven is aan de hand van beweging en interactie van de atomen bepaald. Daarmee bedoelen we ook echt alles. Energie kan nooit doodgaan, het kan alleen veranderd worden. Atomen (energie) kunnen niet gecreëerd of vernietigd worden, alleen veranderen. Energieniveaus kunnen hoog of laag zijn, kinetisch en potentieel. Kinetisch betekent; energie aan het werk. Potentieel betekent; opgeslagen energie. Hieronder kunt u zien in welke categorie uw eten valt en wat de gemiddelde lichaamsfrequentie is;

Menselijk lichaamsfrequentie (gemiddeld) 6500 angstroms
Kankerpatiënt (gemiddeld) 4875 angstroms

Verse rauwe fruit 8000 tot 10,000 angstroms
Groente(vers, rauw) 8000 tot 9000 angstroms
Melk (vers, rauw) voor kinderen onder twee jaar oud. 8500 angstroms
Groente(gekookt) 4000 tot 6500 angstroms

Melk (gepasteuriseerd) 2000 angstroms
Kaas 1800 angstroms
Tarwemeel 1500 angstroms
Gekookt/gebakken vlees 0 angstroms

Het belang van de informatie hierboven is dat wij als mens 6000 tot 7000 angstroms systematisch nodig hebben om enigszins te lachen, laat staan om gelukkig en vitaal te zijn. Wanneer we verse producten direct uit de natuur plukken en deze niet koken of behandelen, zullen wij de gehele energie van dat product tot ons nemen.